Kumpi kehittää paremmin NHL:ään, kanadalainen juniorisarja WHL vai suomalainen ammattilaissarja Liiga?

Tämä kysymys nousi pinnalle NHL-varaustilaisuuden aikana Sportsnetin lähetyksessä, kun Ottawa Senators varasi ensimmäisen kierroksen 19:nnellä vuorolla nuoren Lassi Thomsonin.

Valinta oli yllättävä. Toisaalta vähintään yhtä yllättävää oli kanadalaisten asiantuntijoiden kritiikki suomalaiselle, joka on siirtymässä ensi kaudeksi Ilveksen riveihin.

Tv-lähetyksessä puitiin, kuinka WHL-seura Kelowna Rockets olisi suomalaiselle parempi paikka kehittyä. Thomson kiekkoili menneen kauden juuri Rocketsin riveissä.

– Ihmisiä huolettaa, että hän siirtyy Suomeen ammattilaiseksi. Minun on vaikea ymmärtää ratkaisua, sillä Kelowna Rockets isännöi ensi kaudella Memorial Cupia, lähetyksessä ruodittiin.

Kokenut NHL-vaikuttaja Brian Burke uskoo jopa, että Senators-johto voi yrittää suostutella suomalaista vaihtamaan mielipidettään.

– Senators voi painostaa häntä sanomalla, ettemme tee heti sopimusta, jos et muuta mielipidettäsi. Silloin he odottaisivat diilin kanssa pidempään ja katsoisivat ensin, miten pelit sujuvat, Burke heitti.

Senators-leirissä mielipide oli kuitenkin toinen. Seuran GM Pierre Dorion kuittaa huolet ytimekkäästi.

– Juttelemme hänen kanssaan tulevasta pelipaikasta. Jos hän haluaa pelata Kelownassa, me tuemme häntä. jos hän haluaa pelata Suomessa, me tuemme häntä, Dorion kuittasi.

LUE MYÖS: Työt alkavat välittömästi! Kaapo Kakko toteutti ensimmäisen unelmansa – tältä näyttää nuorukaisen tulevan viikon ohjelma