NHL-urallaan yli 700 runkosarjaottelua New York Rangersin ja Tampa Bay Lightningin paidassa pelanneen laitahyökkääjä Ryan Callahanin ura pelaajana on ohi.

Usean vuoden ajan Rangersin kapteenina toiminut 34-vuotias jenkkitähti kärsii pahasta selkävammasta, minkä vuoksi lääkärit ovat kehottaneet miestä keskittymään jatkossa pelaamisen sijaan itsensä kuntouttamiseen loppuelämää silmällä pitäen.

– Selkävamman suhteen ei valitettavasti näytä olevan mitään tehtävissä. Pelasin koko kauden kipujen kanssa. En usko vuoden huilin muuttavan tilannetta. Halusin voittaa mestaruuden. On vaikeinta sisäistää se tosiasia, että unelma siitä on todennäköisesti nyt mennyttä. Loppupeleissä sinun on kuitenkin ajateltava myös perhettäsi ja elämääsi kiekkouran jälkeen, Callahan kirjoitti.

Callahan pelasi NHL-urallaan 757 runkosarjaottelua iskien niissä 386 (186+200) tehopistettä. Mies toimi viimeisen viiden kauden ajan Tampa Bayn varakapteenina, joskin loukkaantumiset pilasivat ison osan myös miehen viimeisistä pelivuosista. Lightning aikoo siirtää Callahanin 5,8 miljoonan taalan vuosisopimuksineen pitkäaikaisloukkaantuneiden listalle.