Slovakialaishyökkääjä Tomas Jurco sai kuulla muutama vuosi sitten Detroit Red Wingsin lääkäreiltä dramaattisen uutisen, että hän saattaa joutua lopettamaan uransa jo 24-vuotiaana.

Jurco kärsi kaudella 2015-16 vakavan, leikkauksen vaatineen selkävamman, josta toipumiseen tarvittiin lähes puoli vuotta.

Taiturimainen slovakialainen ei kuitenkaan antanut periksi ja taisteli itsensä takaisin pelikuntoon. Miehen NHL-ura ei tosin sen jälkeen saanut enää kunnolla siipiä alleen.

Jurco aloitti tämän kauden AHL:ssä Springfield Thunderbirdsissä, kunnes hänet kaupattiin keväällä Carolina Hurricanesin farmiseuraan Charlotte Checkersiin.

Seuranvaihto saattoi olla Jurcon NHL-unelmalle todellinen pelastus, sillä Checkersin kausi päättyi sensaatiomaiseen AHL:n mestaruuteen. Jurco oli mestaruusjoukkueen tukipilareita, kun pudotuspeleissä hän takoi 18 otteluun komeat tehot 7+11=18.

– Nyt näyttää ehdottomasti siltä, että hän voisi palata NHL:ään ensi kaudeksi. Hän oli Checkersille todellinen voimavara, NHL-toimittaja Patrick Williams uskoo.

Jurcon sopimus Carolina Hurricanesin kanssa päättyy tähän kauteen, joten miehen ensi kauden osoitteesta ei ole vielä tietoa.