Venäläishyökkääjä Ilja Kovaltshuk teki viime syksyllä paluun NHL:ään, mutta asiat eivät menneet hänen kohdallaan aivan odotetulla tavalla.

Viimeiset viisi kautta KHL:ssä pelannut konkarihyökkääjä oli lähes koko kauden muun Los Angeles Kingsin joukkueen tapaan pahassa suossa.

36-vuotias hyökkääjä summasi 64 pelaamassaan NHL-ottelussa vain tehot 16+18=34, kun taas hänen tehotilastonsa oli karsea -26.

Slovakian MM-kisoissa Venäjän kapteeni jatkoi heikkoja esityksiään, kun 10 ottelussa syntyi vain kaksi maalia ja viisi tehopistettä.

Kovaltshuk paljasti MM-kisojen aikaan, että hän juo aina otteluiden jälkeen palauttavan oluen. Tästä syntyi paljon puhetta Venäjällä, ja nyt aiheeseen otti kantaa myös entinen maajoukkuevahti Ilja Bryzgalov.

– Ehkä juuri sen takia Ilja ei pelannut niin hyvin. Kaljan juominen… Se on valitettavaa. Hän on juonut koko elämänsä, eikä se ole koskaan estänyt häntä pelaamasta korkeimmalla tasolla. Kun hän ampui 40 maalia ja oli joukkueensa johtaja, kaikki olivat varmasti sitä mieltä, että hän saa juoda olutta. Mutta nyt näyttää siltä, että niin ei kannattaisi tehdä. Ilja, antakaa anteeksi, on jo 36-vuotias. Hänen parhaan päivänsä ovat jo ohi. Hän teki paljon jääkiekolle ja Venäjälle. Minun täytyy sanoa hänelle iso kiitos, halata häntä ja kertoa, että: ”Me tulemme aina olemaan iloisia, kun näemme sinut kaikkialla.” Bryzgalov sanoi Sport-Expressin haastattelussa.

– Älkää lähettäkö koiria hänen peräänsä. Hän on 36-vuotias, ja on uransa ehtoopuolella. Hän ei ole enää sama pelaaja kuin 25- tai 27-vuotiaana. Mitä kaljan juomiseen tulee, en juo itse ollenkaan, enkä oikeastaan tiedä mitä alkoholi edes on. En tiedä miten se vaikuttaa kehoon. Olen vain synkkä mies, Bryzgalov jatkoi humoristiseen tyyliinsä.

LUE MYÖS: Jokerit metsästää Jesse Puljujärveä – agentti latasi suoraa puhetta

LUE MYÖS: Lähde: Jevgeni Malkinin ja ykkösvarauksen sisältävästä megakaupasta neuvotellaan – Florida Panthers iski kovan tarjouksen pöytään!

LUE MYÖS: Lähde: Kasperi Kapasen sisältävä megakauppa viritteillä NHL:ssä – Ahon ja Teräväisen pelitoveriksi Carolinaan