Nuorille tulevan kesän varaustilaisuuteen valmistautuville pelaajille suunnattu NHL Combine on parhaillaan käynnissä Buffalossa.

Ruotsalaispelaajien kirkkainta kärkeä tulevan kesän varausluokassa edustaa puolustajakaksikko Victor Söderström ja Philip Broberg, joista kummankin odotetaan kuulevan oman nimensä jo avauskierroksen kärkivuoroilla.

NHL:n Euroopan toimiston johtaja Göran Stubb povaa molemmille joka tapauksessa valoisaa tulevaisuutta taalajäillä.

– Broberg on kaksikosta kenties enemmän raakile, Stubb vertailee U18-kisojen parhaaksi puolustajaksi valittua, AIK:ssa Allsvenskania tällä kaudella pelannutta Brobergia maan pääsarjassa Brynäsissä pelaavaan Söderströmiin NHL:n verkkosivuilla.

– Broberg on todella vahva. Erinomainen luistelija, joka suorastaan lentää jäällä. Söderström taas on neuvokkaampi pelaaja. Broberg on liikkuvampi, Söderström enemmän pelintekijä-tyyppinen puolustaja. Molempien etuna on se, että he ovat pelanneet jo vuoden miesten sarjoissa.

Kaksikosta Söderström on arvioitu Euroopan varauksista sijalle kolme. Broberg pitää hallussaan listan sijaa viisi. NHL:n varaustilaisuus järjestetään juhannusviikonloppuna 21.-22. kesäkuuta.