Huhut Pittsburgh Penguinsin halusta kaupata megatähti Jevgeni Malkin toisaalle tulevana kesänä yltyvät – eivätkä välttämättä täysin aiheetta!

Seurajohto on Tribliven toimittaja Mark Maddenin mukaan ”hyvin pettynyt” venäläissentterin tekemiseen päättyneellä kaudella huolimatta 68 runkosarjapeliin syntyneistä 72 (21+51) tehopisteestä.

Eniten seurajohtoa kismittää miehen surkea puolustuspelaaminen. 32-vuotiaan taiturin plusmiinus-saldo -25 oli päättyneellä kaudella koko joukkueen surkein. Lisäksi mies menetti kiekon 84 kertaa ja keräsi päälle 89 jäähyminuuttia – nämäkin eniten koko joukkueesta.

Ikääntyvä tähti iski lisäksi runkosarjassa vain 21 maalia, mikä on saanut Penguinsin GM Jim Rutherfordin pohtimaan tosissaan joukkueen pienimuotoisen jälleenrakentamisen aloittamista vielä, kun seuran 31-vuotias ykköstähti Sidney Crosby on uransa huipulla.

Varoittavat esimerkit

Myös Chicago Blackhawksin ja Los Angeles Kingsin esimerkit toimivat varoituksena Penguinsille – 2010-luvun dynastiajoukkueet ovat romahtaneet sarjan kärjestä kalliiden tähtiensä vanhetessa käsiin. Sama uhkaa nyt myös Penguinsia.

Malkinilla on sopimuksessaan siirrot kieltävä pykälä, joka yhdessä miehen iän kanssa aiheuttanee suurimman haasteen miehen siivoamiseksi toisaalle. Toisaalta venäläinen saattaisi olla kiinnostunut saamaan ensimmäistä kertaa urallaan todellisen ykkössentterin viitan harteilleen jossain toisaalla.

Toteutuessaan Malkinin treidi olisi joka tapauksessa kovin siirtopommi NHL:ssä vuosikausiin.