Hallitseva Stanley Cup -mestari Washington Capitals joutuu NHL:n pudotuspelien avauskierroksella seitsemänteen otteluun sarjassa Carolina Hurricanesia vastaan. Asetelma on tiukka, eikä Viasatin NHL-asiantuntija Ossi Väänänen näe peliä helppona kummallekaan.

– Ensimmäisenä tulee mieleen Hurricanesin nuoruus ja kokemattomuus, ennen kaikkea kokemattomuus. Moni heistä ei ole kohdannut tätä tilannetta aiemmin. Miten saada itsestään kaikki irti? Tämä on heille yksilöinä ja organisaationa iso peli. Siinä on vaara, että homma lässähtää. Washingtonilla on tästä kokemusta enemmän kuin Carolinalla. Jos Carolina pääsee tämän asian yli ja saa muutaman onnistumisen ja vapautuneen fiiliksen, niin heillä on tuoretta jalkaa ja ratkaisuvoimaa, Väänänen sanoo NHLSuomi-sivustolle.

– Washingtonilla on tietysti etuna henkinen käsittely tuota asetelmaa kohtaan, mutta kova hyökkäyskalusto, jossa on leveyttä ja ratkaisuvoimaa todella paljon.

Carolinan puolella suurin vastuu tulee varmasti olemaan Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen harteilla.

– Niin pitää ollakin! He ovat siinä täysin ansaitusti. Seiskapeli, ja nyt heidän pitää nousta jalustalle ja mikseivät he nousisi. He ovat pystyneet suorittamaan tähänkin asti, enkä näe mitään syytä, miksi tähän tulisi muutosta. Washingtonin pitää ole hereillä Aho-Teräväinen -akselin kanssa, Väänänen sanoo.

– Washingtonin puolella on omat paineensa. Carolinalla on vain voitettavaa, ja siksi yritetään varmasti kopin puolella vähän tunnelmaa rentouttaa, että saadaan koneesta kaikki irti. Washington tiedostaa, että jos tulee pataan, niin se on heille fiasko, hän tuumaa.

Washington-Carolina nähdään suorana lähetyksenä Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssa keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello 02.05 alkaen.