Calgary Flamesin Mike Smith oli perjantain vastaisena yönä Colorado Avalanchen Mikko Rantasen, Nathan MacKinnonin ja muiden hyökkääjätähtien suurin murheenkryyni pudotuspelien avausosassa. Veskari venyi heti nollapeliin Flamesin voittaessa 4-0.

Smith nappasi 26 koppia tylsyttäessä runkosarjan tehokaksikon ja muut totaalisesti. Reilut 21 minuuttia peliaikaa kellottaneen Rantasen talven tehoilusta (31+56=87) ollut ainakaan vielä tietoakaan.

https://twitter.com/StatsCentre/status/1116567052599214080

Kanadalaisveskari liittyi nollapelillä muun muassa olympia- ja MM-mitaleita juhlineen Miikka Kiprusoffin rinnalle mairittelevassa tilastossa. Nämä kaksi torjujaa sekä trio Mike Veron Rejean LemelinTrevor Kidd ovat ainoat Flames-vahdit, jotka ovat pystyneet venymään nollapeliin pudotuspeleissä.

Smithin voittotapa ja Rantasen nollaamistyyli on siis eittämättä luokkaa poikkeuksellinen.