Puolustaja Luke Schenn pelaa tällä hetkellä ehkä uransa parasta kiekkoa Vancouver Canucksin takalinjoilla.

29-vuotias kanadalaisjärkäle ei totisesti päässyt tähän tilanteeseen helpointa reittiä.

Schenn aloitti kauden Anaheim Ducksissa pelaten vain kahdeksan ottelua, heikosti, kuten muukin joukkue.

Ducksin silloinen päävalmentaja Randy Carlyle halusi muutoksia joukkueeseensa ja tämä tiesi 731 NHL-ottelun konkaripakille uran ensimmäistä AHL-komennusta.

Carlyle antoi Schennille kaksi vaihtoehtoa: uran lopettaminen tai matka farmiin.

– En halua nyt mennä tarkempiin yksityiskohtiin. Mutta, kun olin jättämässä Anaheimia, paljon kommentteja liikkui silloin. Minulta kysyttiin, haluanko mennä farmiin ja oikeasti pelata siellä. Toinen vaihtoehto oli lopettaa ammattilaisura 29-vuotiaana, Schenn sanoi The Athletic -lehdelle.

Kunnianhimoinen puolustaja päätyi tietenkin AHL:ään, eikä tätä päätöstä hänen tarvinnut katua jälkikäteen.

Schenn pääsi AHL:ssä loistavaan vireeseen, kun 22 otteluun hän summasi puolustavalle puolustajalle upeat tehopisteet 2+8=10.

Vireestä iso kiitos kuuluu San Diego Gullsin päävalmentaja Dallas Eakinsille.

– Ensimmäisenä päivänä, kun pääsin sinne, Dallas kutsui minut toimistoonsa. Juttelimme 45 minuuttia putkeen. Sanoin hänelle: ”Dallas, teen kaikkeni, jotta voin auttaa tätä joukkuetta voittamaan.” Hän vastasi minulle, että: ”Olisi hienoa pitää sinut täällä vaikka koko kauden, mutta tulit tänne auttamaan meitä voittamaan. Yritämme kaikkemme, jotta saamme sinut takaisin NHL:ään ja oikeaan paikkaan”, Schenn kertoi.

– En usko, että kovin moni valmentaja sanoisi noin. Hän kohteli minua uskomattoman hyvin. Hän tiedosti tilanteeni ja perheeni kokeman muutoksen, kanadalainen jatkoi.

Loisto-otteet huomattiin myös NHL:n puolella, sillä Ducks onnistui tammikuussa kauppaamaan Schennin Vancouver Canucksin riveihin.

Schennin alku NHL:n sarjataulukon häntäpäässä majailevassa joukkueessa on ollut todella vakuuttava ja monien yllätykseksi kokenut puolustaja on jo nyt noussut Canucks-fanien suosioon.

– Uskoin aina, että jos saan vielä yhden mahdollisuuden, jos otan oikeasta tilanteesta kiinni. En koskaan menettänyt uskoa. Tämä kokemus Vancouverissa on ollut aivan hullua, Schenn iloitsi.

Schenn pelaa tällä hetkellä kolmannessa pakkiparissa seuran tulevaisuuden ykköspuolustajan Quinn Hughesin rinnalla. Kaksikon roolitus on hyvin selkeä: Schenn johtaa peliä omassa päädyssä, kun taas Hughes esittää magiaansa hyökkäyspäädyssä.

LUE MYÖS: NHL-konkari rikkoi tarkoituksella Sabresin sääntöjä ja menetti yli 11 miljoonaa dollaria – kiekkoilee nyt amatöörijoukkueessa

LUE MYÖS: Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen palaa tositoimiin – iskettiin ruotsalaisen ykkösvarauksen rinnalle!