Pittsburgh Penguinsin konkarihyökkääjä Matt Cullen ei juurikaan ole vuosien saatossa otsikoissa viihtynyt, mutta koko sarjan vanhin – 42-vuotias – pelaaja on silti tehnyt melkoisen NHL-uran.

21:ttä kauttaan taalaliigassa viilettävä keskushyökkääjä kokosi maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa pelatussa Carolina Hurricanes-voitossa tehot 1+1 ja nosti kauden tehopisteensä lukemiin 7+13=20.

Kyseessä on jenkkisentterille jo uran 20. vähintään 20 pisteen kausi maailman kovimmassa kiekkoliigassa. Ainoa sesonki, jolloin raja on jäänyt rikkomatta tapahtui Florida Panthersissa 2003-04, jolloin 56 ottelun saldo oli 19 (6+13) tehopinnaa.

Mikään pistenikkari ei kolminkertainen Stanley Cup -voittaja ole koskaan urallaan ollut.

Mighty Ducks of Anaheimissa (nyk. Anaheim Ducks) uransa muun muassa Teemu Selänteen seuratoverina kaudella 1997-98 aloittanut Cullen on parhaimmillaan summannut 49 tehopistettä kahdella eri sesongilla (2005,06 ja 2007-08 Carolina Hurricanes)

Sportsnet

@Sportsnet
Matt Cullen hit the 20-point mark for the 20th time (!) in his NHL career 😯