Minnesota Wild on solminut sopimuksen 23-vuotiaan saksalaishyökkääjä Nico Sturmin kanssa, kertoo Eliteprospects-sivusto.

Toisin kuin useat muut tähän aikaan vuodesta kiinnitettävät yliopistopelaajat, Sturmin kohdalla miehen odotetaan nousevan välittömästi mukaan NHL-joukkueen kokoonpanoon. 191-senttinen ja lähes satakiloinen hyökkääjä on pelannut viimeiset kolme kautta Clarksonin yliopistojoukkueessa ollen tällä kaudella ehdolla ECAC-sarjan parhaaksi pelaajaksi.

Joukkueensa kapteenina toiminut saksalaispeluri iski tällä kaudella pelaamissaan 39 ottelussa 45 (14+31) tehopistettä. Kykyjenetsijäraporttien mukaan komean plusmiinus-lukeman +23 kasanneella Sturmilla olisi välitön vaikutus NHL-kokoonpanoon. Miestä pidetään NHL-tasolle harvinaisen valmiina pelimiehenä varsinkin laadukkaan puolustuspelinsä ansiosta.

Wildin kausi NHL:ssä on vaarassa päättyä runkosarjaan, mutta joukkue oli silti valmis kiinnittämään Sturmin sopimukseen jo tämän kauden aikana, mikä polttaa samalla ensimmäisen vuoden miehen tulokassopimuksesta. Wild oli valmis käyttämään kyseistä, varsin harvinaista kikkaa saadakseen etulyöntiaseman muihin miehen perässä oleviin NHL-seuroihin.

Michael Russo

@RussoHockey
#mnwild pursuing hard Clarkson captain, two-way center Nico Sturm, a 23-yo Hobey Baker and ECAC Player of the Year finalist

6-3, 211 pounds, left-shot, Germany native.

If they land him, he'd burn year & report right to MN. Told by coaches who knows him that he's a great kid