Muutaman kauden ajan uutta runkoaan rakentanut Detroit Red Wings nousee nyky-NHL:ssä harvoin otsikoihin, joskin joukkueesta löytyy useita tulevaisuuden nimimiehiä.

Yksi näistä on vasta 21-vuotias tshekkipuolustaja Filip Hronek, joka on kuin varkain nakutellut 40 peliin komeat 16 (3+13) tehopistettä. Alkukaudesta vastuuta pääosin puolustuksen loukkaantumissuman vuoksi saanut entinen 2. kierroksen varaus on pelannut viimeisessä 10 ottelussaan yhtä vaille jokaisessa yli 23 minuuttia ottaen isoa roolia Wingsin alakerrassa – myös erikoistilanteissa.

– Tunnen oloni koko ajan itsevarmemmaksi niin jäällä kuin pukukopissakin. Kaikki on nyt paljon helpompaa kuin alkukaudella, hyökkäävä puolustaja kertoi Detroit Newsille.

Vain 183-senttinen, hentorakenteinen puolustaja kävi hakemassa kesken kauden vauhtia myös AHL:n puolelta, josta tuliaisena oli 28 peliä ja puolustajalle upeat 23 (7+16) tehopistettä.

– Hän ansaitsi luottamuksemme helmikuun lopun siirtorajalla ja on tehnyt siitä asti upeaa työtä. Oppimisprosessiin mahtuu myös virheitä, mutta kaiken kaikkiaan hän on saanut aikaan mahtavaa jälkeä. Hän on todistanut olevansa takuuvarma top-4-puolustaja tähän liigaan, päävalmentaja Jeff Blashill kehuu jalokiveään.

– Mielestäni hänen kannattaisi ottaa mallia Mark Giordanosta. Filillä on kaikki eväät tulla samanlaiseksi pelaajaksi, joka luo paljon tilanteita hyökkäyssuuntaan ja jota vastaan on todella vaikea pelata puolustussuuntaan. Markilla on ollut hitonmoinen kausi Calgaryssä – voitat paljon pelejä kun sinulla on riveissäsi tuollaisia kavereita, Blashill vertaa Hronekia kauden parhaan puolustajan Norris-palkinnosta taistelevaan Flames-puolustajaan.

Hronek on joka tapauksessa yksi niistä pelaajista, joihin katseet kääntyvät Detroitin tehdessä uutta tulemistaan takaisin kohti NHL-eliittiä.