Ketä syytät NHL-seuran toimitusjohtajana joukkueesi jäädessä pudotuspelien ulkopuolelle? Huonosti kasattua joukkuetta? Typeriä ja ylisuuria sopimuksia? Ei. Yhtä pelaajaa? No tietysti!

Edmonton Oilersin toimitusjohtaja Bob Nicholson möläytti seuran kausikorttilaisten tilaisuudessa melkoisen lausunnon saksalaishyökkääjä Tobias Riederistä, joka kiinnitettiin seuraan kesällä vuoden mittaisella, kahden miljoonan taalan arvoisella sopimuksella.

26-vuotias laitahyökkääjä on pelannut 60 ottelua tekemättä maaliakaan. Syöttöpisteitä miehellä on kasassa 11.

– Toby Rieder ei tule jatkamaan seurassa kauden jälkeen. Hän oli pelaaja, jonka useat muutkin joukkueet halusivat. Hän tuli tänne, koska halusi pelata Saksan maajoukkueesta tutun Leon Draisaitlin tai Connor McDavidin kanssa. Hän ajatteli pelaavansa 15-16 maalin kauden ja solmivansa sen jälkeen 4-vuotisen ja 3,5 miljoonan taalan sopimuksen. Hän ei ole tehnyt maaliakaan. Hän on missannut paljon läpiajoja. Jos hän olisi tehnyt 10-12 maalia, olisimme todennäköisesti menossa pudotuspeleihin, seurapomo tylytti.

OHL:ssä aikoinaan dominoinut Rieder pelasi ennen Oilers-pestiään Arizona Coyotesissa, jossa mies iski 292 ottelussa 51 maalia. Toissa kaudella 16 maalia tykittäneestä saksalaisesta odotettiin isoa palasta Edmontonin tämän kauden hyökkäysketjuihin.