Kolme Vancouver Canucksin viidestä edellispelistä katsomon puolelta seurannut suomalaishyökkääjä Markus Granlund palasi kanadalaisseuran kokoonpanoon torstain vastaisena yönä New York Rangersiä vastaan.

Peräti päälle 21 minuuttia ottelussa pelannut 25-vuotias syrjäytti kokoonpanossa Canucksin ruotsalaisen palkkakeisari Loui Erikssonin, joka heitettiin suomalaisen tieltä tylysti poppariosastolle. Kuuden miljoonan taalan vuosipalkkaa nauttiva 33-vuotias Eriksson on iskenyt tällä kaudella 69 ottelussa vaisut 22 (10+12) tehopistettä.

– Halusin Granlundin takaisin kokoonpanoon. Syynä Erikssonin katsomokomennukseen ei ole se, että hän olisi pelannut surkeasti. Mutta onko hän tehnyt riittävästi sen eteen, etten pystyisi pudottamaan häntä kokoonpanosta? kyseli päävalmentaja Travis Green Sportsnetin haastattelussa.

Canucks voitti Rangersin maalein 4-1. Joukkueen ero lännen viimeiseen pudotuspelien villi kortti -paikkaan on nyt kahdeksan pistettä. Canucksin runkosarjasta on pelaamatta vielä 12 ottelua.