Anaheim Ducks lopetti viimein spekulaatiot pitkäaikaisen luottohyökkääjänsä Jakob Silfverbergin jatkosta sorvaamalla miehelle lauantaina 5-vuotisen jatkosopimuksen, joka takaa ruotsalaiselle jatkossa 5,25 miljoonan dollarin kausitienestit.

Takuuvarma 40 tehopisteen hyökkääjä on kohtalaisesta tehopisteodottamastaan huolimatta Ducksille tärkeä ennen kaikkea johtajana sekä puolustuspään työhevosena.

Joukkueen GM, päävalmentajankin pestiä tilapäisesti hoitava Bryan Murray kiteytti Silfverbergin roolin joukkueessa osuvasti The Athletcin haastattelussa:

– Et voi rakentaa joukkuettasi pelkästään parikymppisten kavereiden varaan. Se tapa kuuluu farmiliigaan. NHL:n puolella tarvitset sen sijaan laadukkaita veteraanipelaajia. Silvy on roolimalli, joka tekee asiat oikein kaukalossa ja sen ulkopuolella. Hän ei huijaa missään tilanteissa ja pelaa tilanteet aina loppuun asti. Hänen kykynsä johtaa ovat todella vakuuttavia, Murray kiittelee vuodesta 2013 seuraa edustanutta ruotsalaishyökkääjää.

16 maalia tällä kaudella tehneen Silfverbergin sijaan syy Ducksin tämän kauden menestyksettömyydestä lankeaakin pääasiassa muiden tekijöiden syliin. Joukkueen suurin tähti Ryan Getzlaf on iskenyt tällä kaudella heikot tehot 11+28=38, minkä lisäksi toinen kärkimies Corey Perry oli runkosarjan ensimmäiset neljä kuukautta sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Vain neljä Ducks-pelaajaa on iskenyt tällä kaudella vähintään 10 maalia. Muiden muassa isoa vastuuta maalinteosta kantavan Rickard Rakellin maalisaldo näyttää lukemaa 9. Oman osuutensa pitkiä tappioputkia kokeneen joukkueen pelin sekoittamiseen toi myös valmentajavaihdos.

Ducksin matka viimeiseen pudotuspelipaikkaan on kasvanut jo 13 pisteeseen. Silfverbergin jatkosopimus tulikin hyvään saumaan tälläkin hetkellä viiden ottelun tappioputkessa tarpovan ankkalauman tulevan kauden joukkueen rakennuksen suhteen.