Jarmo Kekäläisen rohkea johtamistyyli on vakuuttanut NHL-konkarin: ”Kaveri, joka pystyy painamaan liipaisimesta”

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen teki isoja peliliikkeitä ja hankki helmikuussa joukkueeseensa tukun tähtipelureita.

Kekäläinen kaappasi helmikuun lopulla Columbukseen isoja nimiä kuten; Adam McQuaidin NY Rangerista, Keith Kinkaidin New Jerseystä, Ryan Dzingelin sekä Matt Duchenen Ottawasta.

– Kovan luokan hankinnat. Duchene ja Dzingel ovat ratkaisijoita, tuovat hyökkäysvoimaa ja tehokkuutta. McQuaid tuo pakistoon kovuutta ja johtajuutta. Kinkaid tuo maalivahtiosastolle leveyttä ja myös varmuutta, jos siellä osastolla joku sakkaa, luottosoturin voi iskeä aina askiin, tietää NHL:ssä komean uran tehnyt Ossi Väänänen.

Phoenix Coyotesia, Colorado Avalanchea, Philadelphia Flyersia ja Vancouver Canucksia aktiiviaikoinaan NHL:ssä edustanut Väänänen on seurannut Kekäläisen uraa rapakon takana ja tietää, että suomalaisjohtaja ei uhrannut seuran tulevaisuutta luopuessaan pelaajakauppojen yhteydessä lukuisista tulevien kausien varausmahdollisuuksistaan.

– Teki isoja muutoksia, mutta ei se yllätä, sillä mies on osoittanut olevansa kaveri, joka pystyy painamaan liipaisimesta. Joutui toki antamaan takaisinkin pelaajia ja varauksia. Siellä on kuitenkin syvä organisaatio ja tehty pitkään hyviä hankintoja. Siellä on nuorien ja Euroopassa pelaavien prospektien kehitys hyvässä jamassa. Eivät he ole uhranneet tulevaisuuttaan näissä kaupoissa, Väänänen toteaa NHLSuomi-sivustolle.

– Teki rohkean peliliikkeen. Se lämmittää varmasti pelaajien mieliä kopissa ja johtamistyyli antaa myös faneille signaalin, että kaikki tehdään, että joukkue menestyy.

Columbukseen saapui kovia nimiä. Dzingel nakutti Ottawassa 57 ottelussa tehot 22+22=44 ja Senatorsin tähtisentteri Duchene sivalsi 50 ottelussa tehot 27+31=58. Odotukset ovat luonnollisesti kovat, miten Ottawan kaksikko tekee tuhojaan Columbuksessa.

– Positiivisia muuveja, mutta luonnollisesti aika näyttää miten ne kääntyy. Nimi selässä ei takaa yhtään mitään. Se on monen asian summa. Miten uudet kaverit hitsautuvat joukkueeseen ja mikä fiilis on treidistä. Siinä on paljon tekijöitä, jotka vaikuttavat lopputulokseen, Väänänen tietää sanoa kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Molemmat Ottawan entiset hyökkääjät ovat päässeet pisteille ensimmäisissä otteluissaan Columbuksessa. Lauantaina heillä on mahdollisuus koristella komeita pistesaldojaan, kun Blue Jackets isännöi Edmonton Oilersia. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Ottelu alkaa klo 20.00. Studiossa ottelua ennakoidaan kello 19.30 alkaen.

Juho Hirvonen