Arizona Coyotes muisti viime yönä seuralegendaansa Shane Doania nostamalla miehen pelipaidan numero 19 kotihallinsa kattoon ennen Winnipeg Jetsiä vastaan pelattua ottelua.

Koko vuodesta 1995 aina vuoteen 2017 kestäneen uransa samaa organisaatiota edustanut 42-vuotias ex-laitahyökkääjä oli Winnipegin vuoden 1995 varaustilaisuuden 7. pelaajana varaama pelimies, joka edusti sittemmin Arizonaan muuttanutta organisaatiota 1540 NHL:n runkosarjaottelussa tehoin 402+570=972.

– Jääkiekko on antanut minulle enemmän iloa kuin olin koskaan pystynyt kuvittelemaan. En ollut koskaan paras pelaaja, supertähti tai vastaavaa, Doan muisteli kiitospuheessaan.

Kanadalaislegenda vietti organisaatiossa 21 vuotta ollen seurahistorian ykkösmies niin pelatuissa otteluissa, maaleissa, syötöissä kuin luonnollisesti myös pisteissä.

Jääkiekon väkisin Arizonan aavikolle aikoinaan tuonut NHL:n komissaari Gary Bettman kiitteli Doanin vaikutusta koko kiekkoyhteisön säilymiselle kaupungissa.

– Hän vietti 21 vuotta yhdessä seurassa – kukaan ei tee sellaista nykyään. Hän olisi voinut mennä pelaamaan minne tahansa, mutta hän ei koskaan halunnut lähteä Arizonasta. Tämä seura ei olisi täällä ilman häntä, NHL-pomo ylisti.

Koko Doanin paidan jäädytysseremonian voit katsoa täältä.