Colorado Avalanchen Mikko Rantanen pudotettiin joukkueensa kakkosketjuun viime yön ottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan.

Kokeilu osoittautui varsin onnistuneeksi, sillä Avalanche nöyryytti vieraitaan maalein 7-1. Rantanen vastasi yhdestä kotijoukkueen maalista, mutta varsinkin miehen keskushyökkääjänä toiminut ruotsalaiskonkari Carl Söderberg oli pelipäällä iskien tehot 1+2. Ketjun toisella laidalla luistellut Matt Nieto merkkautti hänkin tehot 1+1.

Rantanen ei antanut ”arvonalennuksen” näkyä kommenteissaan voitetun pelin jälkeen.

– Näiden kahden kanssa on hauska pelata. ”Söds” on loistava kahden suunnan sentteri, joka osaa tehdä peliä ja joka näkee jään hyvin. Hänellä on hyvä jalkanopeus ja hän osaa myös syöttää, 22-vuotias suomalainen kehuu 33-vuotiasta ruotsalaista Denver Postille.

Colorado on päässyt pitkän tappioputkensa jälkeen takaisin jaloilleen voittaen nyt jo kolmannen viimeisestä neljästä pelistään. Viikon sisään napatut kaksi voittoa divisioonaa johtavasta Winnipegistä ovatkin omiaan ruokkimaan pudotuspelipaikasta kamppailevan joukkueen itseluottamusta runkosarjan loppua ajatellen. Avalanche majailee tällä hetkellä lännen viimeisellä pudotuspelipaikalla.