Edmonton Oilersin toimitusjohtaja Bob Nicholson avasi pressitilaisuudessa seuran pelisuunnitelmaa NHL:n siirtotakarajlla. Oilers ei aio luopua miehen mukaan tulevaisuudestaan mahdollisten siirtojen yhteydessä.

– Luulen ihmisten ajattelevan, ettei meillä ole enää mahdollisuuksia pudotuspeleihin. Itse organisaatiomme ja joukkueen sisällä uskomme kuitenkin toisin, seurapomo ilmoittaa.

– Emme myöskään aio luopua tärkeistä pelaajistamme saadaksemme lyhyen tähtäimen apua joukkueeseemme. Tulemme tekemään pelaajakauppoja, jos ne auttavat meitä taistelussa pudotuspelipaikasta, mutta emme aio luopua tulevaisuudestamme sen kustannuksella, Nicholson jatkaa.

Palkkakatto rasitteena

Viime aikoina useita pelaajakauppoja palkkakaton sisälle mahtuakseen tehnyt Oilers joutuu joka tapauksessa kikkailemaan tulevana kesänä saadakseen joukkueensa mahdutettua 83 miljoonaan dollariin nousevan palkkakaton alle.

Peräti 17 pelaajan sopimukset jatkuvat ensi kaudella yksisuuntaisina, mikä nielaisisi jo 72 miljoonaa tulevan kauden palkkabudjetista.

Joukkuetta rasittavat mm. ylipalkatun hyökkääjä Milan Lucicin kuusi miljoonaa dollaria kaudessa maksava sopimus, sekä juuri koko alkukauden loukkaantumisensa jäljiltä joukkueeseen paluun tehneen puolustaja Andrej Sekeran 5,5 miljoonan kausipalkka.

Lisäksi joukkueen on tehtävä päätöksiä mm. minimisopimuksella kovaa jälkeä (17 maalia) tehneen Alex Chiassonin sekä tulokassopimustensa viimeisiä kausia pelaavien Jesse Puljujärven ja Jujhar Khairan suhteen.

Albertassa onkin odotettavissa kiireinen kesäkausi.