Los Angeles Kings-hyökkääjä Ilja Kovaltshukin kausi on ollut odotuksiin nähden pettymys.

Viiden kauden tauon jälkeen NHL-jäille palannut venäläistaituri ei ole pystynyt auttamaan toivotusti kaikin puolin muutenkin sakannutta kalifornialaisjoukkuetta, jonka kausi on mitä todennäköisimmin päättymässä jo runkosarjaan.

35-vuotiaan Kovaltshukin onkin huhuttu vaihtavan maisemaa vielä ennen NHL:n siirtorajan (25.helmikuuta) umpeutumista joukkueeseen, joka kamppailisi keväällä Stanley Cupista.

Nyt oman mielipiteensä tilanteeseen on lausunut Kovaltshukin takavuosien joukkuetoveri, yli 1000 NHL-ottelua omalla urallaan pelannut puolustajalegenda Aleksei Zhitnik.

– Jos Ilja aikoo vakavissaan tapella pääsystä kolmen mestaruuden kerhoon (olympiakulta, maailmanmestaruus ja Stanley Cup), hänen täytyy luopua sopimuksessaan olevasta, siirron estävästä pykälästä. Kaikella kunnioituksella Los Angeles Kingsia – ensimmäistä NHL-seuraani – kohtaan, mutta joukkue ei kamppaile lähivuosina mestaruudesta, Zhitnik täräyttää Russia-Hockey.ru:lle.

Ex-venäläispakin mukaan paras joukkue kannun tavoittelemiseen olisi New York Islanders, jonka päävalmentaja Barry Trotzilla on Zhitnikin mukaan hyviä näyttöjä venäläispelaajien kanssa toimimisesta luotsatessaan Aleksandr Ovetshkinia, Jevgeni Kuznetsovia ja Dmitri Orlovia Washington Capitalsissa.