Katastrofaalisen heikosti vuodenvaihteen jälkeen pelanneen Anaheim Ducksin 25-vuotias tähtimaalivahti John Gibson on on siirretty loukkaantuneiden listalle. Seura ilmoitti samalla myös toisen maalivahtinsa, yhdeksän ottelua tällä kaudella pelanneen Chad Johnsonin joutuvan samaiselle listalle. Miesten paluuaikataulut ovat toistaiseksi avoinna.

Alkukaudesta jopa ykkössuosikkina NHL:n parhaalle maalivahdille ojennettavan Vezina-palkinnon voittajaksi pidetty Gibson piti runkosarjan ensimmäisen kuukauden aikana Ducksia lähestulkoon yksin mukana pudotuspelivauhdissa torjumalla kiekot käsittämättömällä 93,8 prosentin varmuudella.

Sittemmin mm. tähtihyökkääjä Corey Perryn koko runkosarjan avauspuolikkaan kestäneestä poissaolosta kärsinyt Ducks-nippu on valahtanut seurahistoriansa pahimpaan alamäkeen. Seitsemän ottelun tappioputkensa viime yönä katkaissut seura on voittanut vain kolme viimeisestä 22 ottelustaan.

Myös Gibsonin tilastot ovat luonnollisesti pudonneet luisun myötä, sillä 46 ottelun jälkeen miehen torjuntaprosentti on enää 91,3 päästettyjen maalien keskiarvon hipoessa kolmea (2,93).

Vähiten maaleja kaikista NHL-seuroista tehnyt (128) Ducks on valahtanut läntisen konferenssin peränpitäjäksi. Ero viimeiseen pudotuspelipaikkaan on venähtänyt tappioputken myötä jo kuuteen pisteeseen.

Anaheim Ducks

@AnaheimDucks
Injury updates from Bob Murray:

John Gibson (head/back/neck) is improving, but he will he placed on IR.

Chad Johnson (head) will be placed on IR.