Calgary Flames -pakki Mark Giordano, 35, on ollut tähdittämänsä joukkueen ykkösmiehiä läpi kauden. Kippari on kantanut vastuuta yllättävän paljon myös tuloksenteossa.

Noin 30-50 pinnan perusvarma suorittaja on enää pisteen päässä yhden kauden ennätyksestään, kun tällä kaudella tehoja on syntynyt jo 55 kappaletta (12+43).

MM-hopeamitalistin tehoilu on kaikkinensa poikkeuksellista. Hänestä on nimittäin tullut vasta kymmenes puolustaja koko NHL:ssä, joka on pystynyt vähintään 55 pinnaan ja vähintään 35 vuoden iässä yhden sesongin aikana.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Mark Giordano of the @NHLFlames became the 10th defensemen in NHL history, aged 35 or older, to record 55+ points in a single season. #NHLStats #CGYvsTBL

Kuten vaikkapa esille nostettu piste-esimerkki todistaa, on Giordanon tehoilu ja liekehdintä ylipäätään ollut todella yllättävää. Hänen tehotilastonsa häkellyttävä lukema +28 on miehen uran toistaiseksi paras kausikohtaisesti.

Calgary-pakki liittyi pistelinkoilullaan mm. sellaisten nimien kuin Nicklas Lidström, Brian Rafalski ja Scott Niedermayer sekaan.