Vancouverin maalivahtilupaukselle NHL-debyytti harvinaisen nuorena – vuoti kuin seula

© Kuva: Getty Images

Vancouver Canucksin maalivahtilupaus Michael DiPietro pelasi viime yönä ensimmäisen NHL-ottelunsa. 19-vuotias vahti on kanadalaisseuran kolmannen kierroksen varaus kesältä 2017.

Kanadalaismaalivahdin NHL-ura ei alkanut parhaalla mahdollisella suorituksella. Kahdessa ensimmäisessä erässä DiPietro päästi kohti tulleista 15 laukauksesta sisään kuusi. Hänen torjuntaprosenttinsa oli 60.

Dipietrosta tuli Vancouverin seurahistorian toiseksi nuorin maalivahtidebytantti. Alkukauden hän on pelannut OHL:ää. Ainoastaan kolme muuta vahtia on pelannut samalla kaudella juniorisarjassa ja NHL:ssä vuosituhannen vaihteen jälkeen: Maxime Oullet, Marc-Andre Fleury sekä Jonathan Bernier.

Artikkelin kirjoitushetkellä Vancouver Canucksin ja San Jose Sharksin ottelusta oli pelattu kaksi ensimmäistä erää. San Jose siirtyi erätauolle 6-1 johdossa.