Toronto Maple Leafsissa hyökkäävä Mitch Marner on syttynyt NHL:ssä valtavaan liekkiin. Torstain vastaisena yönä pelatun Ottawa Senators -ottelun kahden syöttöpinnan myötä hän nosti kauden pisteensä jo lukemiin 20+45=65. Marner on nyt iskenyt kahdella peräkkäisellä kaudella vähintään tuon 45 syöttöä.

Kanukki on vasta ensimmäinen tähän pystynyt Maple Leafs -soturi sitten Mats Sundinin ja Tomas Kaberlen (2005-08). He nakuttivat kyseisen määrän kolmella sesongilla putkeen.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Mitch Marner hit the 45-assist mark for the 2nd consecutive season becoming the first @MapleLeafs player to record consecutive 45-assist seasons since Mats Sundin and Tomas Kaberle (2005-08), who each accomplished the feat in three straight seasons. #NHLStats

Kuten jokainen tämän jutun lukija tietää, on Marner nyt todellisten legendojen rinnalla. Yli 1 400 NHL-ottelun ruotsalainen voitti urallaan mm. olympia- ja MM-kultaa, yli 1 000 kamppailun tsekki puolestaan on esimerkiksi Stanley Cup -voittaja, maailmanmestari ja olympiapronssimitalisti.

Itse ottelussa Toronto kampesi Senatorsin numeroin 5-4 väkevän toisen erän (3-1) panoksensa turvin.