Viime kesänä uransa ensimmäistä Stanley Cupia juhlinut Washington Capitals-hyökkääjä Aleksandr Ovetshkin siirtyi Vancouver Canucks -kamppailussa saalistamansa syöttöpisteen myötä NHL:n kaikkien aikojen tehokkaimmaksi venäläispelaajaksi ohi Sergei Fedorovin.

33-vuotiaan venäläisen saldo on 1055 taalaliigan runkosarjaottelun jälkeen 644+536=1180.

Huippukautta pelaava Ovetshkin on nykyisistä venäläisistä aktiivipelaajista täysin omilla luvuillaan, sillä seuraavana listalla oleva Jevgeni Malkin on lähes 200 pistettä ”Ovia” perässä (384+601=985).

Capitals-laiturin jatkaessa nykyisenkaltaista pistetehtailuaan hän saattaakin lyödä pöytään lähes rikkomattoman rekordin.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Chalk up another milestone for Alex Ovechkin.

@ovi8 surpassed Sergei Fedorov (1,179) for the most points by a Russian player in NHL history. #NHLStats