Sebastian Ahon ja kumppaneiden tähdittämästä Carolina Hurricanesista Calgary Flamesiin täksi kaudeksi vaihtanut Elias Lindholm on äitynyt uuden työnantajansa leirissä heti huikeaan lyöntiin.

Ruotsalainen on ensinnäkin viimeistellyt jo nyt yhden kauden piste-ennätyksensä, kun 53 koitoksessa hän on sivaltanut komeat pisteet 23+37=60.

Toisekseen Calgaryn tähti liitää jo kymmenen peliä käsittävässä pisteputkessa. Vähintään tuohon on pystynyt historian saatossa vain kaksi pelaajaa ensimmäisillä Flames-kausillaan.

Ennätys on Doug Gilmourin hallussa. Lindholm on ensimmäinen kyseisessä tempussa onnistunut Flames-pelaaja 2000-luvun kokonaisella kaudella, sillä St. Louis Bluesista siirtynyt hyökkääjä ylsi sesongilla 1988-89 pisteille peräti 11 ottelussa peräkkäin. Marc Savard (1999-2000) on tilastokakkonen nyt yhdessä Lindholmin kanssa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Elias Lindholm is the third player in @NHLFlames history to record a point streak of 10+ games while skating in his first season with the franchise.

The others:
Doug Gilmour in 1988-89 (11 GP)
Marc Savard in 1999-00 (10 GP)

#NHLStats #CGYvsCAR

Tulikuuma ruotsalainen pääsee yrittämään huiman pisteputkensa kasvattamista seuraavan kerran vasta tulevana viikonloppuna. Calgary punnitsee perjantaina aamuyöstä San Jose Sharksin pelivireen.