Näkökulma: Chicago Blackhawks nousemassa sittenkin mukaan pudotuspelikamppailuun – seurapomo kovien ratkaisujen edessä!

© Kuva: Getty Images

Uskomattomaan vireeseen yltynyt Chicago Blackhawksin megatähti Patrick Kane on omilla otteillaan nostamassa jo pudotuspelien ulkopuolelle tuomitun joukkueen sittenkin mukaan kevään play off -kamppailuun.

11 ottelun pisteputkeen yltynyt jenkkilaituri on suurin syyllinen siihen, että joukkue on kuin varkain noussut neljän ottelun voittoputkensa myötä viiden pisteen päähän lännen viimeisestä villi kortti -paikasta.

Tehot 9+17=26 pisteputkensa aikana hurjastellut Kane on samalla noussut koko NHL:n pistepörssin kakkospaikalle. 52 ottelussa syntyneet tehot 31+45=76 uhkaavat pian jo Nikita Kutsherovin paikkaa pistepörssin kärjessä!

Taustalta löytyy myös muita tekijöitä. Jonathan Toews ja Alex DeBrincat lähentelevät niin ikään piste per peli -tahtia, minkä lisäksi varsinkin kaksi maalia viime yönä Minnesota Wildin verkkoon tällännyt puolustaja Erik Gustafsson on ollut tämän kauden positiivisimpia yllättäjiä miehen taottua 49 peliin puolustajalle komeat 31 pistettä.

11 ottelua Blackhawksin maalilla torjunut 24-vuotias Collin Delia puolestaan on ollut farmista nostonsa jälkeen vakuuttava miehen pysäytettyä kiekot 92,2 prosentin varmuudella.

Vuosikaudet pohjilla NHL Draftin varausjärjestyksessä kaudesta toiseen jatkuneen menestyksensä vuoksi ollut Blackhawks saattaa nykymenolla jopa yllättää kaikki ja selvitä aina pudotuspeleihin asti. Siitä, olisiko pudotuspelipaikka sitten hyvä asia joukkueen tulevaisuuden kannalta, voidaan olla montaa mieltä.

Blackhawks tarvitsisi juuri nyt kenties samaa mitä kaupungin koripalloylpeys Bulls on harjoittanut parin vuoden ajan – tankkaamista varaustilaisuutta silmällä pitäen. Tämä taas vaatisi useamman vuoden rämpimisen liigan pohjamudissa.

Yli kolmekymppiset, pitkäaikaiset organisaation avainpelaajat Toews ja Kane tosin menisivät tuossa skenaariossa hukkaan. Joukkueen GM Stan Bowman onkin nyt isojen päätösten äärellä – vahvistaako seurapomo joukkuettaan siirtotakarajalla, vai keskittyykö tämä ennemminkin joukkueen tulevaisuuden rakentamiseen?


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!