Kun NHL:n 2010-luvun yhden dynastian, eli Pittsburgh Penguinsin venäläishyökkääjä Jevgeni Malkin saalisti yöllä Tampa Bay Lightningia vastaan kaksi syöttöpinnaa, nosti supertähti kauden pisteensä jo lukemiin 14+41=55. Hyökkääjän yhteispisteet puolestaan runkosarjan osalta ovat nyt mallia 384+601=985.

Tuo syöttömäärä on oikeastaan historiallisen kova, vaikka sillä ei erään tilaston kärkeen ylläkään.

Pens-tähdestä tuli nimittäin vasta neljäs venäläinen pelaaja, joka on yltänyt 600 syöttöpinnaan taalajäillä. Se on vielä kovempi temppu, että hän saavutti määrän 834 kamppailussa – eli nopeammin kuin kukaan muu kärkitriosta Sergei FedorovSergei ZubovPavel Datsjuk.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Evgeni Malkin became the fourth Russian-born player to record 600 assists, requiring the fewest games to reach the milestone (834 GP). 🇷🇺 #NHLStats #TBLvsPIT

Pskovissa syntynyt Fedorov summasi uransa 1 248 taistelussa kaikkiaan 696 syöttöpinnaa. Venäläisten kaikkien aikojen syöttötilaston näet painamalla tätä.

Penguins kaatoi yön herkkupalassa Tampa Bay Lightningin numeroin 4-2.