Detroit Red Wingsin toimitusjohtaja Ken Holland kertoi The Athleticille harkitsevansa offer sheet -tarjouskilpailujen käyttöä hankkiakseen rajoitettuja vapaita agentteja joukkueeseensa ensi kesänä.

Red Wingsin seurajehulla on vankka tahtotila vahvistaa joukkojaan ensi kaudeksi.

Varausten ja vaihtokauppojen lisäksi Holland on avoin offer sheet -tarjouskisoille, joka tarkoittaa erityisillä säännöillä käytävää tarjouskilpailua rajoitettujen vapaiden agenttien sopimuksesta pelaajien oikeudet omistavien seurojen kanssa.

– En usko siihen, että offer sheetejä aletaan tekemään muuten vaan, vain siksi, että se tuntuu hyvältä. Offer sheet tehdään, jos tunnet voivasi saada pelaajan toisesta joukkueesta, jolla on jonkinlaisia ongelmia palkkakattonsa kanssa, Holland sanoi The Athleticille.

– En sano sinulle kyllä enkä ei. Meidän on päästävä ensin kesään ja arvioitava tilannetta. Haluamme tulla paremmaksi. Tarkastelemme kaikkia tapoja sen toteuttamiseksi, seurapomo arvuutteli.

Erään asian Holland suostui kuitenkin lupaamaan – Red Wings ei aio pihistellä liikoja pelaajahankinnoissaan.

– Meidän omistajamme haluavat aina mennä palkkakattoon asti. Olemme aina käyttäneet rahaa. Jopa ennen vuotta 2005 [palkkakaton tuloa] meillä oli kallis palkkalista. Emme kuitenkaan kuluta kattoon saakka itsetarkoituksellisesti. Jos offer sheet käy järkeen, teemme sen, Detroit-pamppu vakuutti.

Käytännössä offer sheet -tilanteet astuvat kuvaan, kun rajoitetulle vapaalle agentille esitetään sopimustarjous kilpailevan seuran toimesta.

Sopimuksen sillä hetkellä omistavalla seuralla on oikeus pitää pelaajansa, jos se suostuu tekemään hänelle toisen seuran tarjousta vastaavan sopimuksen.

Jos sopimusta hallitseva seura kokee tarjouksen liian kalliiksi, voi se luovuttaa pelaajansa tiettyä korvausta vastaan.

Offer sheet -säännöt määrittelevät asteikon, jonka mukaan korvaus määräytyy. Voit lukea lisää säännöistä alla olevasta linkistä.

Mitä NHL:n sääntökirjasta löytyvä ”offer sheet” tarkoittaa käytännössä – tässä selvennys asiaan

Lähde: The Athletic