Suomalaispelaajia historiallinen määrä NHL:n tähdistö-ottelussa – Miro Heiskanen palauttaa suomalaispuolustajat takaisin parrasvaloihin

© Kuva: Getty Images

NHL:n tähdistöottelun tarpeellisuus kyseenalaistetaan vuosittain, mutta sarjalle itselleen All-Star -viikonloppu on yksi tärkeimmistä mahdollisuuksista esitellä tuotetta potentiaalisille uusille asiakkaille. Tähdet loistavat taitokilpailuissa, vaikka hikipisarat eivät vuotaisikaan. Valittujen pelaajien joukossa on vuoden 2019 tähdistöviikonlopussa mukana myös 2000-luvun ennätysmäärä suomalaispelaajia.

Tähdistöottelussa suomalaisista mukana San Josessa ovat itseoikeutetusti pistepörssin kärjessä keikkuva Mikko Rantanen, Carolinan johtotähti Sebastian Aho, hallitseva Vezina Trophyn haltija Pekka Rinne ja huimaa tulokaskautta Dallas Starsissa pelaava puolustaja Miro Heiskanen.

Heiskasen mukanaolo on mielenkiintoinen virstanpylväs, sillä edellinen suomalaispuolustaja tähdistöottelussa oli vuonna 2012 Kimmo Timonen. Chicago Blackhawksissa uransa Stanley Cupin voittoon vuonna 2015 päättänyt Timonen valittiin tähdistöotteluun viidesti, mutta pelasi neljästi loukattuaan ranteensa kaksi viikkoa ennen tapahtumaa vuonna 2000.

Edellisen kerran suomalaispelaajia NHL:n tähdistöottelussa on ollut yhtä paljon mukana Vancouverissa vuonna 1998, jolloin kaukalossa nähtiin Teemu SelänneJari KurriSaku Koivu ja Jere Lehtinen.

NHL toi samana vuonna myös pelaajansa ensimmäistä kertaa olympialaisiin. Ennakkoasetelmia Naganoon haettiin jo tähdistöottelussa, jossa joukkueet jaettiin Pohjois-Amerikan ja Muun maailman joukkueisiin.

San Josessa pelijärjestelmä on viime vuodelta tuttu divisioonittain joukkueisiin jakautuva kolmella kolmea vastaan -pelimuoto.

Viasat Jääkiekko ja Viaplay näyttävät NHL:n tähdistöottelun lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 03.00 alkaen.

Anssi Shemeikka
Twitter: @AnssiShemeikka