NHL:ssä tällä kaudella nolosti pohjalle vajonneen Los Angeles Kingsin tähtivahti Jonathan Quick, 33, on ollut yksi joukkueen harvoista onnistujista. Kun Kings venyi myöhään maanantai-iltana alkaneessa St. Louis Blues -kamppailussa 4-3-voittoon, otti veskari jo uransa 302:nnen voittonsa.

Se on historiallisen kova suoritus. Kyseisellä lukemalla irtoaa peräti neljäs sija kaikkien aikojen yhdysvaltalaisveskarien voittotilastossa. Kaksinkertainen Stanley Cup -mestari nousi ohi Mike Richterin.

Kolmen sakkiin kipuaminen vaatiikin sitten pikkuisen paljon kovempaa lentokeliä, kuin mihin Tyynenmeren divisioonan jumbo on tällä kaudella pystynyt.

Tom Barrasso (369) on kolmannella sijalla 67 voiton päässä. Kärkipaikkaa puolestaan jakavat John Vanbiesbrouck ja Ryan Miller, jotka kummatkin torjuivat aikoinaan 374 päänahkaa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Most wins among U.S. born goaltenders, NHL history:

374 – John Vanbiesbrouck
374 – Ryan Miller
369 – Tom Barrasso
302 – @JonathanQuick32
301 - Mike Richter

#NHLStats #STLvsLAK

Vaikka Kings on pudotuspelipaikasta vain kahdeksan pisteen päässä, on sillä keväällä iso vuori kiivettävänään. Joukkue ei ole osoittanut minkäänlaista kiriä missään vaiheessa, vaan se on pelannut pikemminkin liian ailahtelevasti pelistä toiseen.