Buffalo Sabresiin täksi kaudeksi kaupattu 30-vuotias ruotsalaishyökkääjä Patrik Berglund häipyi seurasta melko hämärissä merkeissä kuukausi sitten.

Kallispalkkainen konkari joutui ensin hyllytetyksi rikottuaan joukkueen sääntöjä, mutta myöhemmin seura päätyi purkamaan miehen kesään 2022 ulottuneen sopimuksen huolimatta siitä, että oli hankkinut tämän juuri kauden alla St. Louis Bluesista.

Tilanteen jälkeen pitkään hiljaiseloa viettänyt Berglund rikkoi vihdoin mediahiljaisuuden Hockeypuls.se-sivustolle antamassaan haastattelussa.

Mies kertoi rikkoneensa joukkueen sisäisiä sääntöjä menetettyään peli-ilonsa ja kiinnostuksensa jääkiekkoa kohtaan. 30-vuotias hyökkääjä kertoi henkisen tasapainonsa olleen koetuksella, minkä vuoksi jääkiekon pelaaminen ei enää ollut mahdollista.

– Tunsin oloni tosi p*skaksi, joskin nyt olo on jo paljon parempi. Nyt voin vihdoin hengittää kunnolla. Seuralta saamani rangaistus oli täysin oikeutettu, mutten tiedä miten muuten minun olisi pitänyt toimia. Minun oli pakko päästä pois jääkiekon parista ja saada apua, mies totesi.

Berglund kiittää myös NHL:ltä sekä pelaajayhdistykseltä saamaansa tukea, joskaan ei kadu päätöstään toimia niin kuin tilanteessa toimi.

Pitkäaikainen Ruotsin maajoukkuepelaaja luopui samalla valtavasta rahasummasta, sillä 3,85 miljoonaa dollaria vuodessa kattava sopimus olisi ulottunut kauden 2021-22 loppuun saakka.

– Ne rahat joista luovuin eivät merkitse minulle mitää. Vaikka tämä on klisee, raha ei tee sinua onnelliseksi. Voin luopua tuosta rahamäärästä koska tahansa ollakseni onnellinen. Raha on viimeinen asia, joka merkitsee minulle mitään juuri tällä hetkellä, hyökkääjä painottaa.

– Olen pahoillani siitä, että lähdin ja petin ihmiset Buffalossa. Pelaajat olivat mahtavia, rakastan heitä sekä kaikkia organisaatiossa työskenteleviä. He eivät tehneet minulle mitään väärää, Berglund tarkentaa.

Berglund myöntää kauppaamisen miehen pitkäaikaisesta kodista St. Louisista Buffaloon olleen itselleen raskas pala nieltäväksi.

– Minulla ei ole mitään Buffaloa vastaan… mutta kotini oli St. Louisissa ja olin surullinen joutuessani lähtemään sieltä. Oli kova paikka yrittää käsitellä muutosta, ruotsalainen myöntää.

Berglund pelasi vuonna 2008 alkaneella NHL-urallaan 717 runkosarjaottelua. Mies pelasi tätä kautta lukuunottamatta koko NHL-uransa St. Louis Bluesissa. Buffalossa miehen vyölle kertyi lopulta vain 23 ottelua tehoin 2+2.

Ruotsalainen ei ole vielä ilmoittanut aikeistaan jatkaa uraansa myöhemmin.