Itäisen konferenssin kestomenestyjät Chicago Blackhawks ja Boston Bruins avaavat NHL:n kauden ulkoilmaottelut uudenvuodenpäivänä Indianassa Notre Dame Stadiumilla. Blackhawks on voittanut viimeisestä kuudesta ottelustaan viisi ja Boston neljä, mutta talviklassikoissa päivän vireen voi olosuhteiden muuttuessa yleensä unohtaa.

Sääolosuhteiden vaikutukset jään kuntoon ovat ulkoilmassa pelatessa kuumaa virettä ja pelitapoja ratkaisevampi kysymys. Sääennusteet povaavatkin lämpötilan pysyttelevän plussan puolella Indianassa pelin alkaessa, joten illan ottelun voi odottaa jälleen kerran muodostuvan virtaukseltaan arvaamattomaksi.

– Se on uskomaton spektaakkeli, mahtava tapahtuma. Kuulostaa siltä, että huomenna paikan päällä on äänekäs ja suuri yleisö. Kuulin puhuttavan jopa 70 000 fanista, Blackhawks-tähti Patrick Kane hykerteli ottelun alla NHL:n verkkosivujen mukaan.

Hyvää säätä enemmän Bostonissa kädet ristitään Brad Marchandin toipumisen puolesta. 41 pistettä 38 ottelussa tehnyt Marchand on ollut sivussa ylävartalovamman vuoksi. 238 maalia uran 640 NHL-ottelussa tehnyt hyökkääjä saattaa hyvin olla joukkueiden välillä eron tekevä pelaaja tänään.

Kokeneen Cam Wardin on vahvistettu aloittavan Blackhawksin maalilla ottelussa. Bostonissa puolestaan Jaroslav Halak ja Tuukka Rask ovat jakaneet torjuntavastuun läpi kauden. Slovakialainen on kirjannut toistaiseksi vahvemmat tilastot 21 aloittamassaan ottelussa torjuntaprosentilla 92,8.

Joukkueet kohtaavat toisen ja viimeisen kerran runkosarjassa toisensa helmikuun 12. päivä Bostonissa.

Talviklassikko uudenvuodenpäivänä kello 20.00 Viasat Jääkiekko –kanavalla ja Viaplayssa