Uudenvuodenaaton alkuillassa nähdään potentiaalinen vaihtoehto Stanley Cupin loppuotteluksi kesälle 2019. Washington Capitals ja Nashville Predators lähtevät vuoden viimeiseen otteluun täysin erilaisista lähtökohdista.

Capitals on itäisen konferenssin kolmantena ja on ollut huimassa vireessä jo pitkän jakson. Hallitseva mestari on hävinnyt viimeisestä 20 ottelustaan vain neljä ja etenee parhaillaan neljän ottelun voittoputkessa.

– Mielestäni meidän pitää silti jatkuvasti olla parempia. Joukkueena olemme tietoisia, että maanantaina vastassa on erilainen hirviö, mutta olemme valmiita ja hyvän jääkiekkojoukkueen kohtaaminen on hauskaa, Capitalsin laitahyökkääjä Tom Wilson sanoi ottelun alla seuran verkkosivujen mukaan.

Predators on lännessä viidentenä, mutta kuntopuntarissa joukkue löytyy taulukon häntäpäästä. Se on hävinnyt kuusi viimeistä otteluaan. Tulivoimainen hyökkäys ei ole onnistunut yhdessäkään näistä otteluista iskemään kolmea maalia enempää ja kolmessa se jäi maaleitta tai osui vain kerran. Vaikka hyökkäyksestä löytyy leveyttä, Filip Forsbergin odotetaan kuumeisesti toipuvan takaisin pelikuntoon käsivammastaan.

Nashvilleltä puuttui viime viikolla samaan aikaan joukko muitakin tärkeitä pelaajia loukkaantumisten vuoksi, mutta esimerkiksi P.K. Subban ja hyökkääjä Viktor Arvidsson palasivat joulutauon jälkeen kokoonpanoon. Subbanilta jäi välistä 19 ja Arvidssonilta peräti 24 Predatorsin ensimmäisistä 38 ottelusta kuluvalla kaudella.

Uudenvuodenaaton ottelu on joukkueiden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen kuluvalla kaudella ja Viasat Jääkiekko sekä Viaplay näyttävät ottelun suorana lähetyksenä kello 19.35 alkaen Antti Mäkisen selostamana.