NHL-sarjan entinen kurinpitäjä ja vanhempi johtoportaan jäsen Colin Campbell väitti lehdistölle vuotaneissa sähköposteissaan useiden pelaajien aiheuttaneen itse omat loukkaantumisensa taklaustilanteissa.

Pohjoisamerikkalainen lehdistö sai vuonna toissa vuonna käsiinsä sähköposteja, joissa NHL-pomo Campbell ruoski rajusti liigan pelaajia loukkaantumisistaan.

Boston Bruinsin keskushyökkääjä Marc Savard joutui maaliskuussa 2010 Matt Cooken taklauksen uhriksi. Tälliä seurannut aivotärähdys päätti kanadalaispelaajan uran.

Cooke ei saanut tempustaan silloin vielä NHL:n kurinpitäjänä toimineelta Campbellilta pelikieltoa.

Myöhemmin NBC:n kiekkoanalyytikko Mike Milbury kiitteli Campbellia ratkaisustaan.

– Sinun pitäisi tuntua olosi hyväksi. Teit oikein ratkaisun kaiken hullunmyllyn ja paineen keskellä. Parempi olla oikeassa kuin hypätä mukaan ”suvaitsemiskulttuuriin”, Milbury kirjoitti.

– Olen pahoillani Bostonin puolesta, mutta jonkun pitäisi opettaa sitä nuorta miestä pitämään päänsä ylhäällä, Campbell vastasi.

Vuonna 2009 käydyssä sähköpostikeskustelussa Campbellin ja liigan komissaarin Gary Bettmanin välillä NHL-pamppu haukkui laitataklauksessa loukkaantunutta Mike Van Rynia.

– Van Ryn on pehmo ja nössö. Hän sai murtuneen nenän ja käden. Häntä pitäisi rankaista ja asettaa pelikieltoon siitä, että hän oli huonossa asennossa, Campbell vaahtosi.

– Meillä on tyhmiä pelaajia, joiden pitäisi tietää paremmin, liigapomo räyhäsi.

Lähde: SB Nation