Yön NHL-ottelu Florida Panthersia vastaan oli Montreal Canadiensille juhlaa sinivalkoisesta näkökulmasta. Artturi Lehkonen iski voittomaalin ja hänet valittiin ykköstähdeksi samalla, kun Antti Niemi onnistui maalilla (23/26).

Päänahka oli Habs torjujan uran 239:s, ja nyt Stanley Cup -voittaja läheni edelleen suomalaisten kaikkien aikojen voittotilastossa neljäntenä olevaa Boston Bruinsin Tuukka Raskia (246).

Niemen edellä ovat lisäksi kärjessä 325 voiton turvin keikkuva Nashville Predatorsin Pekka Rinne, kakkospaikkaa 319 päänahalla miehittävä Miikka Kiprusoff ja kolmantena oleva Kari Lehtonen (310).

Canadiens-torjuja on viimeinen suomalaisveskari, joka on pystynyt saavuttamaan vähintään 200 voittoa. Edellä olevista ainakin Kiprusoff Lehtonen tipahtanevat piakkoin Niemen taakse.

Niemen kannalta onnistuminen tuli loistavaan saumaan, sillä nyt hän voi saada nauttia vastuusta enemmänkin. Tähtivahti Carey Price on sivussa kaukaloista alavartalovamman vuoksi ainakin kanadalaisjoukkueen tulevan vieraskiertueen ajan.

Habs kohtaa kiertueellaan vielä kivenkovan Tampa Bay Lightningin ja Dallas Starsin.