LAHTI. Lahden Pelicans on ehkä suuren yleisön yllätykseksi taistellut läpi syksyn Liigassa suorasta puolivälieräpaikasta. Stanley Cup -voittaja Ville Nieminen luotsaa joukkuetta ensimmäistä kauttaan.

Kesällä 2001 Colorado Avalanchessa jääkiekkomaailman arvostetuinta pokaalia nostellut käskijä on kommentoinut syksyllä asioita median edessä ehkä jopa poikkeuksellisen suoraan – niin positiivisista kuin negatiivisistakin seikoista puhuttaessa.

Seuraava on vain yksi lukuisista mieleenpainuvista kommenteista.

– Nuorten pelaajien täytyy pikakurssilla alkaa oppimaan näiden pelien vaatimukset, ja kuinka pienet marginaalit ovat. Jos he meinaavat, että heistä tulee ihan oikeita jääkiekkoilijoita, niin sitten kannattaa hyvin nopeasti, lahtelaisten päävalmentajaksi täksi kaudeksi noussut Nieminen manasi erään Pelicansin tappiopelin jälkeen aiemmin.

Ehkä jopa poikkeuksellisen suorasanaisuuden on pakostikin vaikutettava edes jollain tavalla siihen, miten positiivisesti pussinokat ovat runkosarjakauden ensimmäisellä puoliskolla yllättäneet.

– Persoonallinen kaveri, olen tykännyt. Jos tekee virheen, niin siitä pitää sanoa. Se on ansaittua, lahtelaisten nuorempaan kaartiin kuuluva Severi Lahtinen valaisee NHLSuomi-sivustolle.

Etenkin loistavista käsistään tutuksi tullut hyökkääjä näkee, että isolle yleisöllekin suoraan sanominen on vain ja ainoastaan plusmerkkistä.

– On se hyvä, että mediassakin sen ilmaisee. Kaikki ovat kartalla.

Niemisen valmentajaura on alkanut lupaavasti. Hän luotsasi keuruulaisen KeuPa HT:n heti debyyttikaudellaan Mestiksen pronssiotteluun ja kivasti puksuttaa nyt lahtelaisjoukkueenkin kone.

NHL:ssä yli 400 ottelua pelannut legenda voitti Stanley Cupin lisäksi maajoukkuepaidassa olympiahopeaa.

Haastattelutuokio on käyty aiemmin syksyllä.