Muistatko ennen Karjala-turnauksen Leijonat-Tsekki-peliä järjestetyn NHL-legenda Kimmo Timosen paidanjäädytysjuhlan? Entä muistatko, minkälaista hauskaa piikkiä yksi kaikkien aikojen suomalaispakeista heitti toisen legendan, eli Teppo Nummisen suuntaan?

– Oli minulla yksi asia, joka oli parempi kuin Tepolla. Se oli lämäri. Ja minun lämärini oli ihan surkea, joten mitähän se kertoo Teppo sinun lämäristäsi? Stanley Cup -voittaja ja nelinkertainen olympiamitalisti veisteli aiemmin syksyllä järjestetyssä tilaisuudessa.

NHLSuomi kysyi Nummiselta oman näkemyksensä asiaan.

– Eihän se laukaus Kimelläkään kova ole, mutta en uskalla kehua, että minulla olisi ollut kovempi laukaus. Joka vuosi mentiin syöttöjen kautta, NHL:ssä yhteensä 1 454 ottelua pelannut ja niissä tehot 126+534=660 iskenyt Numminen virnistelee.

– Jos kaksi vastaan yksi -hyökkäys tulee, niin mieluummin syötän. Sen verran vähän oli luottamusta laukaukseeni, legenda jatkaa.

Vaikka erityisesti NHL:ssä ja maajoukkueessa komean uran tehnyt Numminen on kiekkopiireissä ihmisten huulilla edelleen, ei hän itse peleihin helpolla lähde. Esimerkiksi kotimaista Liigaa hän seuraa ”jonkin verran”.

– Minulla on Niklas-poika ja silloin, kun hänellä ei ole harjoituksia ja hän haluaa mennä peliin, niin sitten mennään hänen ehdoilla.

– Täytyy myöntää, että halleihin en itse lähde. Perheen kanssa mennään, ja isäkin lähtee – tavallaan siitä (peleissä käymisestä) on tullut perhetapahtuma. Mikäs sen parempaa on kuin jääkiekko, se kiinnostaa kaikkia ja sen analysoiminen. Kyllä Liigaa tulee edelleen seurattua.

Juttutuokio käytiin marraskuussa ennen Pelicansin ja Tapparan välistä liigaottelua. Haastattelu on kirjoitettu 22. joulukuuta.