Toronto Maple Leafsin GM Kyle Dubas puhuu Toronto Sunin tuoreessa haastattelussa joukkueen kiperästä palkkakattotilanteesta. Seurajohdon päähuomio tulevana kesänä kiinnittyy kahden nuoren tähtihyökkääjän, Auston Matthewsin sekä Mitchell Marnerin jatkosopimuksiin.

Yksi kaksikon sopimusten sijaiskärsijöistä on todennäköisesti puolustaja Jake Gardiner, jonka nykyinen, reilut neljä miljoonaa taalaa kaudessa miehelle tuottava sopimus päättyy tähän kauteen. 28-vuotias puolustaja on iskenyt 33 ottelussa tehot 2+18, ja varsinkin miehen plusmiinus-lukema +12 on todella vakuuttava.

Dubas myöntääkin, että rahakasta jatkosopimusta hakevan Gardinerin jatko seurassa on todella haasteellista.

– Olemme keskustelleet asiasta Jaken kanssa, hän on joukkueen avainpelaajia. Juuri nyt meillä on muita asioita ratkottavana (Matthewsin ja Marnerin tilanteet), ja Jake on hyvin tietoinen tästä. Haluamme pitää hänet, mutta asia ei ole niin yksinkertainen. Sinulla on vain tietty määrä rahaa käytettävissäsi, ja yritämme tehdä kaikkemme pitääksemme joukkueen oikealla tiellä tulevaisuutta silmällä pitäen, Dubas kommentoi.

Koko NHL-uransa Torontoa edustaneella Gardinerilla on menossa yhdeksäs kausi Maple Leafs -nutussa. Mies on alunperin Anaheim Ducksin 1. kierroksen varaus vuodelta 2008.