San Jose Sharks on saanut runsaasti kritiikkiä Melker Karlssonin peluuttamisesta. 28-vuotias hyökkääjä on tehnyt kauden 34 ottelussa tehot 3+3. Samaan aikaan Antti Suomela pelaa farmissa.

Sharks-valmentaja Peter DeBoer puolustaa ruotsalaishyökkääjäänsä nettikriitikkoja vastaan.

– Jos kysyy keneltä tahansa joukkueestamme, hän on yhtä arvokas palanen ryhmäämme kuin kuka tahansa muu. Jokainen sanoisi kyselyssä niin. Se on todellinen testi. Jos Melker Karlssonin nimen toisi esiin ja kysyisi, voiko tämä kaveri auttaa meitä voittamaan Stanley Cupin, kaikki sanoisivat kyllä, DeBoe muotoilee.

– Melker Kalrsson on ollut näkyvä pelaaja monissa avain alueissa siitä asti kuin saavuin tänne: puolustuspäässä, vaikea pelata häntä vastaan, blokkaa laukauksia ja tappaa jäähyjä.

Ruotsalaishyökkääjää on ennen kaikkea verrattu AHL:ään passitettuun Suomelaan, ja paikka kokoonpanossa annettaisiin mieluummin tehokkaammalle suomalaiselle.

– Jos Antti Suomela osaisi tappaa jäähyjä, blokata laukauksia, pelata hyvin omaan päähän, taklata ja olla vaikeasti pelattava, hän olisi täällä. Muuten kutsuisimme aina vain AHL:n parhaan pistemiehen ja laittaisimme hänet nelosketjuun. Mutta niin ei rakenneta joukkuetta joka voittaa ja voittaa pudotuspeleissä, DeBoer lataa.

Antti Suomela on tehnyt tehot 3+5 pelaamissaan 27 NHL-ottelussa. AHL:ssä hän on viimeistellyt kahdessa matsissa yhden maalin.