Dallas Starsin suomalaispuolustajalle Miro Heiskaselle satoi ylistystä omiltaan torstaisen Sharks-ottelun maalinsa jälkeen.

Espoon Bluesin kasvatti oli jälleen mainiossa iskussa San Jose Sharksin haastaessa Starsin Dallasissa. 19-vuotias tulokas pelasi jopa 23 minuuttia ja iski yhden maalin.

Heiskasen debyyttisyksy taalaliigassa on sujunut suorastaan loistavasti. Nuorukaisen poikkeukselliset otteet ovat olleet joukkutovereidenkin mieleen.

Espoolainen on kyennyt tarjoamaan Starsille mielenrauhaa puolustuspäässä tähtipakki John Klinbergin loukkaannuttua. Heiskanen on suoriutunut lisävastuusta kunnialla.

– Sen jälkeen kun menetimme Klingerin [Klinberg] hän [Heiskanen] on nostanut tasoaan. Mitä enemmän hän pelaa, sitä itsevarmemmaksi hän on selvästi tullut, Stars-hyökkääjä Blake Comeau hehkutti.

– Hän on niin lahjakas. Kun hän menee siellä jäällä, hän ei näytä väsyvän ollenkaan. Hän on vain niin hyvä luistelija. Hänen merkityksensä meille on ollut valtava. Hän tekee loistavaa työtä puolustuksessa ja iskee joka pelitilanteeseen, Comeau jatkoi ylistystään.

Dallasin päävalmentaja Jim Montgomery oli tohkeissaan Heiskasen ärhäkästä laukauksesta, jolla hän täräytti pelivälineen torstaina Sharks-torjuja Martin Jonesin ohi.

– Se laukaus on epätodellinen. On erittäin vaikea saada laukaukseen tuollainen voima ilman ylimääräistä mailan käsittelyä. Monien meidän muidenkin pelaajien tulisi oppia sama, Stars-käskijä kehui.

Lähde: NHL.com