Los Angeles Kings on ollut yksi NHL:n tämän vuosikymmenen menestysorganisaatioista, mutta tällä kaudella meno on ollut todella takkuista.

Nyky-NHL:n vauhtikiekkoon soveltumaton joukkue on voittanut 30 ottelustaan vain 11 ja valahtanut samalla koko NHL:n jumboksi yhdessä toisen tämän vuosikymmenen dynastiseuran Chicago Blackhawksin kanssa.

Kingsiä koko alkukauden vaivanneet loukkaantumishuoletkaan eivät näytä olevan vähenemään päin. Uusimpina niminä rivistä tipahtivat nyt alavartalovammaa poteva puolustaja Alec Martinez sekä aivotärähdyksestä kärsivä laitahyökkääjä Kyle Clifford. Varsinkin Martinezin poissaolo on kova menetys joukkueen puolustusosastolle.

Ylivoimaisesti vähiten maaleja (67) kaikista NHL-seuroista tehnyt Kings on kärsinyt muutenkin pahoista loukkaantumisista. Ykkösvahti Jonathan Quick oli sivussa koko alkukauden ja tällä hetkellä sairastuvalta löytyy Martinezin ja Cliffordin lisäksi mm. floppihankinta Ilja Kovaltshuk.

Kingsin lieneekin korkea aika harkita ikääntyvän pelaajarunkonsa räjäyttämistä palasiksi. Myös draft-lotosta on tulossa tätä menoa korkeaa varausvuoroa, joten joukkue saattaakin olla valmis kauppaamaan nyt lähes kenet tahansa pelaajistaan rakentaakseen parempaa tulevaisuutta.