Kovalla melulla NHL:ään paluun tehnyt venäläistähti Ilja Kovaltshuk on joutunut Los Angeles Kingsin uuden päävalmentajan Willie Desjardinsin hampaisiin.

Ennen John Stevensin potkuja Kovaltshuk pelasi Kings-paidassa 13 ottelua tehoin 4+7. Peliaikaakin kertyi mukavat 19.11 minuuttia ottelua kohden.

Desjardinsin tultua mukaan kuvioihin Kovaltshuk on latonut vain kolme tehopistettä (1+2), eikä peliaikaakaan ole herunut kuin keskimäärin 14.42 minuuttia.

Maanantaisessa Edmonton Oilers -mittelössä venäläislaituri joutui seuraamaan kolmannen erän penkin päästä. Kingsissä 6,25 miljoonan dollarin jättipalkkaa nauttivaa Kovaltshukia tämä ei kuitenkaan hetkauttanut.

– En tiedä kuinka penkillä tulisi olla, koska en ole koskaan urallani ollut vastaavassa tilanteessa. Olen kuitenkin positiivinen kaveri. En välitä siitä. Voitimme ottelun ja ainoastaan se merkitsee, Kovaltshuk mutusteli maanantaina The Athleticin haastattelussa.

Väleistään Desjardinsiin Kovaltshuk ei hiiskunut sanallakaan.

– Luulen että sen tiedon pitäisi pysyä hänen ja minun välisenä asiana. Joukkueena pelimme kulki väärään suuntaan, joten hänen täytyi tehdä muutoksia. Hän teki ja voitimme ottelun. Jos voitamme seuraavat ottelumme, niin silloin pelaan kuusi minuuttia per ottelu.

Viime yön ottelussa Vancouver Canucksia vastaan Kovaltshuk pudotettiin nelosketjuun. Kings voitti kamppailun jatkoajan jälkeen luvuin 1-2. Aivan kuuteen minuuttiin venäläisen ei tarvinut kuitenkaan tyytyä. Jääaikaa kertyi kokonaiset yhdeksän minuuttia.