Buffalo Sabres teki ennen kauden alkua useita pelaajasiirtoja.

Joukkueeseen liittyivät muun muassa hyökkääjät Jeff Skinner, Patrik Berglund, Vladimir Sobotka ja Conor Sheary sekä maalivahti Carter Hutton. Lisäksi puolustusosastoa vahvistaa varaustilaisuudesta tipahtanut Rasmus Dahlin.

Lähtijöistä suurin oli joukkueen tarpomiseen kyllästynyt Ryan O’Reilly. Ironista kylläkin, O’Reilly pelaa nyt St. Louis Bluesissa, joka rämpii NHL:n toista viimeisellä sijalla.

Sabresilla sen sijaan pyyhkii hyvin. Suorastaan erinomaisesti. Newyorkilaiset porskuttavat huimassa yhdeksän ottelun voittoputkessa. Viimeisin kiinnitys tarttui sunnuntaina, kun Buffalo nujersi Detroit Red Wingsin voittolaukauskisan jälkeen luvuin 2-3.

Sabres-pelaajista maalinteossa kunnostautuivat Skinner ja niin ikään biisonipaitaan kesällä liittynyt lupaava Tage Thompson.

Menestyksen takeena on ennen kaikkea jäätävässä vireessä oleva ykkösketju (Skinner-Jack EichelJason Pominville), mutta myös alempien vitjojen tasaisuus sekä tiivis viisikkopuolustaminen. Iloisuus ja raikkaus paistaa jokaisen pelaajan tekemisessä – kaikki pelaavat toisilleen ja samalla koko joukkueelle. Työmoraalista ei laisteta.

Viimeöinen voitto Red Wingsistä nosti Buffalon 34 sarjapisteeseen ja samalla koko NHL:n piikkipaikalle. Tätä ei olisi moni uskonut ennen kauden alkua. Ei ainakaan allekirjoittanut.

Niko Leinonen
Twitter: @leiskaniko