Maalipörssin kärkeen! Patrik Laine täräytti historialliset viisi maalia – katso kaikki osumat

Joskus onnistuu, joskus taas ei.

Patrik Laineen kauden avaus käynnistyi kivikon kautta. Lokakuussa maaliverkot heiluivat vain kolme kertaa, eikä miehen laukaisuprosentti ollut kuin 6,8 prosenttia.

Tämän jälkeen Laine matkasi sinne missä kaikki alkoi ja tykitti marraskuun 1. päivänä hattutempun. Koko kuulta kasassa on nyt käsittämättömät 16 täysosumaa, joista viimeisimmät viisi (!) syntyivät viime yön ottelussa St. Louis Bluesia vastaan. Laukaisuprosentti marraskuulta on peräti 34,8 prosenttia. Sihti vaikuttaa olevan kohdillaan.

Uran seitsemäs hattutemppu ja kaksi lisäosumaa nostivat Laineen NHL:n maalipörssin kärkipaikalle. Hetkinen… Mikko Rantanen johtaa piste- ja syöttöpörssiä. Laine johtaa maalipörssiä. Pekka Rinteen torjuntaprosentti ja päästettyjen maalien keskiarvo ovat koko NHL:n parhaat. Suomalaisittain pyyhkii varsin hienosti. Itseasiassa historiallisesti, sillä NHL:ssä ei ole nähty koskaan aiemmin mitään vastaavaa (suomalaispelaaja/t johtavat kaikkia ko. tilastoja).

Palataan Laineeseen.

Laineesta tuli ensimmäinen 20-vuotias NHL-pelaaja sitten Wayne Gretzkyn (1981), joka onnistui tekemään viisi maalia yhdessä ottelussa.

Samalla hattutemppu oli suomalaislaiturin uran seitsemäs. Tämä nostaa hänet alle 21-vuotiaiden kaikkien aikojen tilaston kakkospaikalle. Edellään vain Gretzky, joka teki 210 ottelun aikana mukavat 12 hattutemppua. Laineella pelejä on kasassa 177, joten aikaa Gretzkyn saavuttamiseen ja ohittamiseen on yhä.

Ylipäätään viisi maalia yhdessä ottelussa on harvinaislaatuinen suoritus. Vuodesta 1996 lähtien vastaavanlaiseen temppuun ovat kyenneet ainoastaan neljä muuta pelaajaa: Mario Lemieux (1996), Sergei Fedorov (1996), Marian Gaborik (2007) ja Johan Franzen (2011).

Winnipeg Jets voitti St. Louisin vieraspelissään lopulta maalein 4-8. Laine teki viidestä maalistaan neljä tasaviisikoin. Kaveri on siis muutakin kuin pelkkä ylivoima-ase.

Voit katsoa Laineen kaikki osumat yllä olevalta videolta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.