Kuluva NHL-kausi on ollut melkoista vuoristorataa. Henkilöstöpolitiikka on jo alkanut muistuttaa KHL:ää, kun peräti neljä valmentajaa on saanut kenkää ensimmäisen kahden kuukauden aikana. Viime kaudella yksikään NHL-valmentaja ei menettänyt työpaikkaansa.

Sportsnetin kiekkotoimittaja Emily Sandler listasi artikkelissaan valmentajat, jotka ovat uhan alla seuraavaksi. Heitä löytyy kolme kappaletta, joten valmentajapotkuja saatetaan nähdä tällä kaudella vielä lisääkin.

Ensimmäisenä listauksesta löytyy Anaheim Ducksin päävalmentaja Randy Carlyle. Joukkue on tällä hetkellä kiinni suorassa pudotuspelipaikassa, mutta peli on ollut kaikkea muuta kuin tasaisen kaunista. Kalifornialaisjoukkue on luottanut ennen kaikkea häikäisevään maalivahtipeliinsä.

Potku-uhan alla on luonnollisesti myös Pittsburgh Penguinsin Mike Sullivan. Hän on valmentanut pingviinit kahteen Stanley Cupiin, mutta tällä kaudella joukkue on alisuorittanut rankasti. Joukkueen ilmeestä loppukädessä vastuun kantaa aina valmentaja, joten Sullivanin CV:stä huolimatta työpaikka on kaikkea muuta kuin varma.

Helpompaa ei ole Pittsburghin naapurissakaan. Philadelphia Flyers on lentänyt kahdesti ensimmäisellä kierroksella ulos pudotuspeleistä ja valmentaja Dave Hakstolilta vaaditaan nyt onnistumisia. Tällä hetkellä joukkue on kuitenkin itäisen konferenssin toiseksi viimeisenä.