Vegas Golden Knightsin luottopuolustaja Nate Schmidtin 20 ottelun mittainen pelikielto päättyi maanantain vastaisena yönä, kun mies päästettiin irti Edmonton Oilersia vastaan pelatussa ottelussa.

Schmidt pelasi tutulla paikallaan Vegasin ykkösparissa, jossa hän kellotti lähes 20 minuutin edestä peliaikaa. Kauden ensimmäiset pisteet jäivät vielä saalistamatta, mutta tehotilastoon paukahti yksi plusmerkintä.

Oilers aloitti ottelun räväkästi, sillä Connor McDavid vei isännät johtoon vain 52 sekunnin pelin jälkeen. Golden Knightsin ruotsalaishyökkääjä William Karlsson onnistui tasoittamaan lukemat ajassa 12.57, mutta ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Edmontonin 2-1 -komennossa. Johtomaalin iski ylivoimalla Alex Chiasson.

Toisessa erässä vierasjoukkue otti kuitenkin tahtipuikon haltuunsa. Vegas naulasi kolme maalia noin kahdessa minuutissa karaten 2-4 -johtoon. Päätöserän alkuminuuteilla tilanne oli jo 2-6. Oilers-tähti Leon Draisaitl onnistui kaventamaan lukemat vielä 3-6:een, jotka jäivät lopulta ottelun loppunumeroiksi.

Vegasin maaleista vastasivat kahden maalin iltaa viettänyt Jonathan Marchessault sekä kerran osuneet Reilly Smith, Max Pacioretty, Cody Eakin ja Karlsson.

Edmontonille tappio oli jo sen kuudes viimeiseen seitsemään otteluun. Kuten edellisessä ottelussa Calgary Flamesia vastaan nähtiin, niin Oilers ei onnistunut säilyttämään 2-0 -johtoaan, vaan taipui lopulta lukemin 2-4. Paketin säilyttäminen kasassa tuntuu olevan yhtä tuskaa.

– Näyttää siltä, että aina kun saamme maaleja, niin muutamme peliämme tai jotain. Se on jotain, mitä meidän on työstettävä, Draisaitl sanoi ottelun jälkeen Oilersin Twitter-tilillä.

– Pelimme on nykyään yhtä ylä- ja alamäkeä. Se on korjattava, McDavid korosti.