NY Rangersin tähtivahti Henrik Lundqvist, 36, otti viime yönä jo uransa 437:nnen voittonsa NHL:n runkosarjassa. Päänahka Vancouver Canucksia vastaan nosti ruotsalaisen kaikkien aikojen rankingissa jo jaetulle seitsemännelle sijalle.

Nyt Lundqvistin edessä ovat seuraavat nimet järjestyksessä parhaimmasta seuraavaan: Martin Brodeur (691), Patrick Roy (551), Ed Belfour (484), Roberto Luongo (474) ja Curtis Joseph (454) ja Terry Sawchuk (445). Jacques Plante on Åressa syntyneen konkarin kanssa tasoissa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Henrik Lundqvist of the @NYRangers earned the 437th regular-season win of his NHL career to tie Jacques Plante for seventh place on the League’s all-time list among goaltenders. records.nhl.com/records/goalte… #NHLStats #VANvsNYR

Kuten kyseinen tilastokin osoittaa, on Rangers-torjujan ura ollut komea. NHL:ssä kaudella 2005-06 debytoinut ruotsalainen ei ole koskaan voittanut Stanley Cupia, vaikka se on lähellä käynyt.

Hän voitti Vezina Trophyn kauden 2011-12 päätteeksi, jolloin Rangers taipui Los Angeles Kingsille Stanley Cupin finaaleissa.