Los Angeles Kings pelaa keskiviikon vastaisena yönä ensimmäisen ottelunsa uuden päävalmentajansa, Vinnie Desjardinsin, alaisuudessa.

Vastaan luistelee paikallisvastustaja Anaheim Ducks, joten tunnelatauksen pitäisi olla kunnossa ilman valmentajan vaihdostakin.

– Uusi valmentaja tulee sisään ja hän haluaa todellakin räjähdysmäisen startin. Mielestäni harjoituksemme sujui hyvin. Energia oli hyvä. Mukana oli muutama harjoitus, joita emme olleet ennen tehneet, joukkueen kapteeni Anze Kopitar kuvaili tiistaina NHL:n verkkosivuilla.

– Uskon, että jätkät ymmärtävät tämän tilanteen, jossa nyt olemme. Tulimme töihin ja pidimme hauskaa, joten kaikki sujui siltä osin hyvin.

Potkut saaneen John Stevensin aika Kalifornian auringossa jäi lopulta lyhyeksi. Viime kaudella Kingsin peräsimeen astunut päävalmentaja ehti toimia virassaan rapean vuoden. Kuluva kausi alkoi joukkueen osalta niin mollivoittoisesti, ettei GM Rob Blakella ollut paljon muita vaihtoehtoja, kuin erottaa hänet.

Kopitar ja muut pelaajat eivät syytä Stevensiä joukkueen heikosta menestyksestä, vaan kaatavat likalastin omille niskoilleen.

– Emme pelanneet omalla tasollamme ja tiedämme sen. Siksi Stevens menetti työnsä. Moni sanoo, että meidän tulisi painaa uudelleenkäynnistysnappia, mutta se on vihoviimeinen vaihtoehto. Ainoa mahdollisuus saada itsemme liikkeelle, on vain puskea eteenpäin jäämättä liian kauas kärjestä, Kopitar kiteytti.

Blaken mielestä suurin syy joukkueen notkahtamiseen on intohimon ja kilpailullisuuden puuttuminen pelaamisesta. Hyökkääjä Kyle Clifford on pomonsa kanssa jokseenkin samaa mieltä.

– No, liigan hännille ei joudu, mikäli pelaa tunteella illasta toiseen. Sitä on oltava jokaisessa ottelussa. Olemme rakentaneet ympärillemme kulttuurin, jossa meillä on mielikuva siitä, että menemme ja voitamme jokaisen ottelun. Se on jotain, mikä meidän on saatava takaisin, Clifford sanoi.

Kings on pelannut kuluvalla kaudella 13 ottelua, joissa se on onnistunut keräämään vain yhdeksän sarjapistettä.

Mikäli sukelletaan tilastoja syvemmälle, niin viime sesongilla länsilohkon viimeiselle pudotuspelipaikalle pääsi 95 sarjapisteellä. Tämä tarkoittaa sitä, että Kingsin on saatava lopuista sille tarjolla olevista pisteistä 62,3 prosenttia noustakseen 95 pisteeseen.

Viime kaudella vastaavanlaiseen suoritukseen (6.11.2017-8.4.2018 välillä) tai parempaan kykeni vain yhdeksän joukkuetta (Nashville Predators, Boston Bruins, Winnipeg Jets, Vegas Golden Knights, Washington Capitals, Tampa Bay Lightning, Toronto Maple Leafs, Minnesota Wild ja Anaheim Duck). Haaste on siis kova.