Los Angeles Kings paukautti sunnuntaina odotetun uutisen antamalla kenkää päävalmentaja John Stevensille. Laukkunsa sai pakata myös apuvalmentaja Don Nachbaur.

Päävalmentajan pallille istahtaa toistaiseksi entinen Vancouver Canucks -luotsi (2014-2017) Willie Desjardins. Apuvalmentajaksi nousee puolestaan kruunupaidassakin 17 ottelua tahkonut Marco Sturm.

Kalifornialaisseuran GM Rob Blake perustelee päätöstään ennen kaikkea surkeasti alkaneella kaudella ja pelaajien mielenlaadulla.

– Asiat eivät ole menneet niin kuin odotimme. Alusta tähän päivään saakka, joukkue ei ole pelannut odotetunlaisesti. Haluamme Willien parantavan pelaajien tunnetilaa. Haluamme heidän pelaavan intohimoisesti. Toivomme, että hän voi auttaa joukkuetta tässä asiassa, sillä vain siten pääsemme eteenpäin, Blake sanoi NHL:n verkkosivuilla.

Kings on kerännyt pelaamastaan 13 ottelusta vain yhdeksän sarjapistettä, joka oikeuttaa länsilohkon viimeiselle sijalle. Ongelmat ovat korostuneet hyökkäysalueen pelaamisessa, mutta myös omissa on kolissut auttamatta liian paljon.

Maaliero on peräti 17 pykälää pakkasen puolella (28-45). Tämä on samalla koko liigan huonoin lukema.